Vanliga frågor

Varför ska jag välja Spoldax?

Vi utför alltid våra jobb i tid samt på ett så säkert och miljömedvetet sätt. Våra medarbetare har flerårig erfarenhet och bred kompetens inom branschen. Du kan lita på att Spoldax lämnar din bostad, arbetsplats och offentliga platser rena och snygga efter utfört arbete. Vi erbjuder dig professionella lösningar – alltid med ett gott bemötande. Relationen till kund är lika viktig för oss som det arbete vi utför åt dig. Vi innehar F-skattebevis och våra kunder finns över hela Skåne samt i södra Småland och södra Halland. Läs mer om Spoldax under Om oss.

Vad är en villaspolning?

Spoldax hjälper privatpersoner med bland annat villaspolning. Vi utför också förebyggande villaspolning för att förhindra akuta stopp, som exempelvis översvämningar av golvbrunnar och avlopp. En villaspolning innebär att vi spolar igenom hela fastighetens avloppsnät, från huset ut till det kommunala avloppet eller till den egna brunnen. Läs mer om villaspolning under sidan Avlopps- och spoltjänster för privatpersoner.

Kan jag som privatperson få ROT-avdrag?

Ja! Vi erbjuder rotavdrag till privatpersoner i villa eller bostadsrätt. Tänt på att det enbart är arbetskostnaden som ger dig rätt till ROT-avdraget. Läs mer under sidan Spol- och avloppstjänster till privatpersoner.

Varför rinner vattnet så långsamt undan i duschen?

Det kan bero på flera olika saker. Om du redan provat att rensa exempelvis golvbrunnen men problemet kvarstår kan det vara så att beläggningar på rörens insida är omfattande. Tveka inte att ringa oss och fråga om råd!

Kan jag förebygga stopp och illaluktande avlopp?

Ja! Var noga med att aldrig slänga tops, bindor, tamponger, hushållspapper med mera i toaletten. Detta kan orsaka allvarliga stopp i avloppet. Fett i köksvasken är ett annat problem som kan skapa kraftiga och hårda beläggningar på rörens insida. Låt därför alltid vattnet rinna ett tag efter att du sköljt av tallrikar. Rensa vattenlås och golvbrunn regelbundet och kom ihåg att spola igenom rören med mycket varmt vatten så att matrester, papper och avlagringar hinner rinna undan. Tänk också på att rensa avlopp till diskmaskin, tvättmaskin och eventuellt torktumlaren regelbundet.

Kan jag själv lösa mindre stopp i exempelvis handfatet?

Ja, det kan du! Tänk dock på att inte använda kaustiksoda eller liknande ”propplösare” som kan kristalliseras och bli hårt som cement i rören.

Kontakt 

Hässleholm telefon: 0451-288 388
Helsingborg telefon: 042-453 83 83

info@spoldax.se 

Jour 24 timmar om dygnet!

Vi hjälper dig med:

  • Akuta stopp – jour dygnet runt
  • Rotskärning
  • Beläggningsskärning
  • Rostiga och skrovliga stammar
  • Filmning av avlopp
  • Rörsökning
  • Slamsugning
  • Klottersanering

Spoldax AB
Kanongatan 157
254 67 HELSINGBORG

Organisationsnummer: 556999-9880
Innehar F-skattebevis
© Spoldax 2022