Företagskunder

Spol- och avloppsarbeten i hela Skåne med omnejd

Vi hjälper företag med akuta stopp i rör och avlopp samt erbjuder förebyggande underhållsarbete av rör och ledningar. Vårt upptagningsområde sträcker sig över hela Skåne, södra Småland och södra Halland. Spoldax huvudkontor finns i Helsingborg.

Akuta stopp – jour dygnet runt

Spoldax hjälper dig vid akuta stopp som exempelvis stopp i toalett, köksvask eller golvbrunn. Vårt motto är att kunna åtgärda de akuta stoppen så fort som möjligt – ofta med hjälp av våra mindre spolbilar som gör att vi snabbt kan vara på plats för att kunna utföra ett effektivt spolningsarbete.

Avloppsspolning

Förebyggande underhåll på ledningsnätet kan spara dig både tid och pengar i det långa loppet. En tumregel är att ett avlopp bör underhållsspolas vart femte (5) år. Avloppsspolning är ett av de mest effektivaste sätten att undvika framtida problem på avlopp och rör. 

Kända tecken på att det är dags för avloppsspolning:

 • Illaluktande doft från golvbrunn i tvättstuga eller badrum, vask i kök, handfat på toalett eller annat avlopp.
 • Kluckande, bubblande och konstiga ljud från ditt avlopp.
 • Dålig eller långsam avrinning i exempelvis handfatet eller golvbrunnen i duschen.

I fastigheter hjälper Spoldax till så att samtliga ledningar blir renspolade. Golvbrunnar i badrum och tvättstugor rengörs och spolas. Vi utför även underhåll av utvändiga ledningar som stuprör, dränering och tömning av tillhörande brunnar. Om avisering behöver kommuniceras till hyresgäster i fastighet gällande planerat underhåll kan Spoldax personal administreras detta enligt överenskommelse.

Rotskärning och beläggningsarbete

Vi utför rotskärning och beläggningsskärning. Det gör vi när ledningarna är igensatta av bland annat rost, kaustiksoda, flytspackel eller rötter från träd och buskar. Spoldax utför rotskärning med både mekanisk rensmaskin och rotskärare kopplad till spolbil.

Rörinspektion

Om vi misstänker fel eller brister i avloppsledningar efter återkommande stopp kan vi med hjälp av en rörinspektion fastställa detta. Att ha avloppsnätets skick dokumenterad genom rörinspektion ger oss en bra bild av problemet och vi kan snabbt ge förslag på framtida underhållslösningar.

Rörsökning

Rörsökning är ett effektivt hjälpmedel att ta till om vi misstänker att vi behöver gräva eller hugga upp golv för reparation av ledningar. Genom att arbeta med rörsökning kan vi säkerställa vart ledningen går så att vi kan förebygga stor åverkan på golv eller trädgård.

Slamsugning

Vi tömmer och slamsuger avloppsbrunnar och dagvattenbrunnar i bland annat offentliga miljöer. Spoldax utför också specialjobb – kontakta oss för mer information.

Regelbunden slamsugning kan spara dig både tid och pengar. Kontakta oss på Spoldax så bestämmer vi tillsammans hur ofta vi ska komma för att slamsuga dina brunnar och tankar.

Klottersanering

Vi utför högkvalitativ och noggrann sanering av klotter på de flesta underlag. Oavsett om det är klotter på fasader, fönster, skyltar eller liknande – vi löser det. Kontakta oss för rådgivning och kostnadsfri offert.

Stopp i avloppet? Vi har jour dygnet runt!

Ring oss på 0451-288 388 (Hässleholm) eller 042-453 83 83 (Helsingborg).

Kontakt 

Hässleholm telefon: 0451-288 388
Helsingborg telefon: 042-453 83 83

info@spoldax.se 

Jour 24 timmar om dygnet!

Vi hjälper dig med:

 • Akuta stopp – jour dygnet runt
 • Rotskärning
 • Beläggningsskärning
 • Rostiga och skrovliga stammar
 • Filmning av avlopp
 • Rörsökning
 • Slamsugning
 • Klottersanering

Spoldax AB
Kanongatan 157
254 67 HELSINGBORG

Organisationsnummer: 556999-9880
Innehar F-skattebevis
© Spoldax 2022